Corona har stort set lukket Danmark. Og også sat hele fodbold-Danmark på pause.

Ingen ved, hvornår vi igen kan få lov at spille fodbold sammen, men det betyder jo ikke, at vi ikke er i gang med at planlægge, hvordan vi bedst kan spille fodbold på breddeniveau på den anden side af krisen.

Vi ved jo alle, at når først stadionporten må åbnes igen, så er fodboldspillerne mere end klar til at komme i gang med fællesskab og bevægelse. Og så er DBU Jyllands turneringer også klar.

Tiden er afgørende for modellen
Vi arbejder naturligvis hele tiden efter myndighedernes anbefalinger, og først når der bliver sagt OK fra deres side, sætter vi i gang. Derfor har vi udarbejdet forskellige arbejdsplaner, alt efter hvornår vi får lov at gå i gang igen.

- Det skal naturligvis understreges, at planerne kun er arbejdsskitser, som hele tiden kan justeres, når sundhedssituationen ser anderledes ud end nu, forklarer Ole Frandsen, turneringschef hos DBU Jylland.

Allerede nu er det dog sikkert, at JM-kampe for ungdom udgår i juni 2020, ligesom også playoffkampe for herresenior (Jyllandsserie til Serie 4) udgår.

Vi maler lige skitserne for 11-mands op
Kort fortalt ser skitsen for de forskellige planer for 11-mandsturneringerne således ud (fællesrækkerne med DBU Fyn er også en del af løsningsmodellerne):

Corona Scenarier Turneringer Vs2