Undervisning i Outrup Skole
Outrup Skole
Outrup Kultur- og Idrætscenter

kort

Juli 2019
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
  • 01-top-11.jpg
  • 03-top-03.jpg
  • 05-top-03.jpg
  • 01-top-01.jpg
  • 04-top-10.jpg
  • 05-top-07.jpg

mejeri 1
Visualisering: Arkitektfirmaet Bahl Gl. Skole

En arbejdsgruppe har over en periode arbejdet med at få bragt den gamle mejeribygning i Outrup tilbage til fordums storhedstid. Og ovenstående illustration viser hvordan gadebilledet kunne komme til at se ud, hvis mejeribygningen blev bragt tilbage til oprindeligt udseende. Ja, sådan har bygningen faktisk set ud en gang.

Igennem flere år har diskussionerne gået på at gøre et eller andet som kunne forskønne mejerigrunden. Og forslagene har været mange, men tidligere arbejdsgrupper har ikke kørt idéerne til ende. Det håber medlem-merne af den nuværende arbejdsgruppe, at de kan. Arbejdsgruppen har søgt kommunen om tilskud til en forprojektering, hvor muligheder for en realisering skal undersøges nærmere og har fået bevilget kr. 50.000 mod at de selv skaffer et tilsvarende beløb. Vi har et par ansøgninger ude, men afventer svar udtaler tovholder på projektet Henning Jensen.

mejeri 2
Bygningen i dag – set fra Storegade

Arbejdsgruppen finder, at mejeribygningen er vigtig at bevare af flere årsager. Det er en af de få tilbageværende bygninger i Outrup, der kan være med til at fortælle byens kulturhistorie. Af byens historiske bygninger er der kun kirken, den 1. skolebygning, stationsbygning, hotel og mejeri tilbage samt en række bolig- og butiksbebyggelser. Den er desuden en meget markant bygning på en meget synlig placering – især fra Storegade, men også fra Dejrupvej.

Hvis man tillige vil fortælle historien om andelsbevægelsen og landbrugssamfundet i Outrup-området, er denne bygning meget vigtig at bevare og bringe tilbage til byen og området. I sit oprindelige udseende - men med nyt indhold, der gerne skal relateres til bygningens oprindelige anvendelse: produktion af mejeriprodukter.

Arbejdsgruppen – der består af Esben Macussen, Laurids Knudsen, Ole Hansen og Henning Jensen – har flere forskellige idéer til hvad bygningen skal indeholde, men idéerne forventes forelagt på et borgermøde når man er lidt længere fremme i processen. Udgangspunktet er dog at alle tilbygninger til den oprindelige mejeribygning fjernes og at oprindelig bygning renoveres tilbage til oprindeligt udseende. Men der meget, som skal afklares inden der står et ’nyt’ mejeri i Outrup.

Hvis der er nogen, der ligger inde med tegninger og fotos (som ikke allerede ligger på Lokalhistorisk Arkiv i Nr. Nebel) er gruppen meget interesseret. De kan sendes til Henning Jensen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Du skal være logget på for at tilføje kommentar